Thursday, June 7, 2007

dikili turizm

ve turist fakiri
Dikili Esnaf Odası Başkanı Tamer Uysal, çevre asnafından Cezmi Karayıt, Hamza Gülşen, Göksel Gülşen, Hüseyin Sevtekin ve Günay Erkay, sorunlarını anlattılar.
Dikili asude bir tatil beldesi. İnsanları sevecen, güler yüzlü. Turistik beldelerimiz için aranan ve özlenen tiplerdir bu insanlar.
Na var ki, Dikili turist fakiri. İzmir'in bu ilçesi kendi ölçüleri içinde "ikinci bir Çeşme..." Yazlıkçılar cenneti gibi birşey. İkinci evler burada çoğunlukta. Kışın 11 bin dolayında olan ilçe nüfusu yaz gelince 50 bini buluyor.
Cumartesi ve pazar günleri, günübirlik gelenler yüzünden nüfus daha da artıyor.
1004 üyesi olan Dikili Esnaf Odası Başkanı Tamer Uysal, "İskelemizin ne olduğu belli değil. Bu iskeleden Ro - Ro seferlerinin yapılmasını istiyoruz. Çeşme ile Brindizi arasındaki seferlerin bir kısmını Dikili'ye aktarsak çok iyi olur" diyor.
ERKİN USMAN

Yapacak çok iş var


Dikilili hanımlar, "Üzerinde çalışılan jeotermal projesi de gerçekleşirse ilçemiz diğer ilçelere oldukça çok büyük fark atacak" diye konuşuyorlar.
17 Nisan 1973 yılında kurulan Türkiye Yardımsevenler Derneği Dikili Şubesi'nin başkanı Macide Kaya, Güner Eroğul'la birlikte derneğin amacına uygun olarak yoksul ve yaşlılara yardım ediyorlar. Dikili'de yapacak çok işleri bulunduğunu söyleyen Macide Kaya, ilçeyle ilgili görüşlerini şöyle dile getiriyor:
"Dikili halkı son derece yardımsever ve neşeli yapıya sahip. Özellikle yaz aylarında ilçe yazlıkçıların gelmesiyle daha da canlanıyor. Halkımız dışarıdan gelen göçlere karşı iyi niyetli ve yapıcı. Yaşantılarını sevecenlik üzerine kurmuşlar."
Dernek üyesi Ümit Yöndem bir başka konuya açıklık getiriyor:
"Dikili'nin en dikkat çekici köyü Bademler. Türkiye'nin en modern köyü diyebilirsiniz. Köy halkı gündüz yöresel kıyafetleriyle dolaşırken denize bikiniyle giriyorlar. Camiye de meyhaneye de giden birlikte tavla oynayabiliyorlar. Biz hanımlar Dikili'yi daha iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyoruz."
FİLİZ ÖZKOL

No comments: