Saturday, September 15, 2007

Dikili'nin Kurtuluşu Halk oyunları gösterisi


Dikili'nin Kurtuluşunun 85. yıldönümü törenlerinde Dikili Belediyesinin Halk Oyunları Topluluğu gösteri yaptı. Gösteri izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Dikili'nin Kurtuluşunun 85. yıldönümü törenlerinde Dikili Belediyesinin halk Oyunları Topluluğu gösteri yaptı. Gösteri izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

14 eylül Dikili'nin kurtuluşu


14 Eylül Dikili'nin Kurtuluşunun 85.yıldönümü törenlerle kutlandı.Törenlere Dikilililer büyük ilgi gösterdi.

14 EYLÜL DİKİLİ'NİN KURTULUŞUNUN 85.YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
14 Eylül Dikili'nin Kurtuluşunun 85.yıldönümü törenlerle kutlandı.Törenlere Dikilililer büyük ilgi gösterdi. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'nin günün anlam ve önemini belirten konuşması, tören geçidi, folklor gösterileri ve kutlamalarla devam etti.

Dikili Kadın Dayanışma Derneği Söyleşi


Dikili Kadın Dayanışma Derneği boş durmuyor. Çeşitli etkinlikler düzenleyen dernek üyeleri 16 Eylül Pazar günü Kültürevinde söyleşi hazırladı. Aile Hekimi Dilek Akşit Ünver'in konuşmacı olarak katılacağı söyleşinin konusu; "Aile Planlaması ve Üreme Sağlığı"
Söyleşi saat:14.00'te başlayacak.

Dikili Kadın Dayanışma Derneği boş durmuyor. Çeşitli etkinlikler düzenleyen dernek üyeleri 16 Eylül Pazar günü Kültürevinde söyleşi hazırladı. Aile Hekimi Dilek Akşit' Ünverin konuşmacı olarak katılacağı söyleşinin konusu; "Aile Planlaması ve Üreme Sağlığı"
Söyleşi saat:14.00'te başlayacak.,
ALINTI DİKİLİ BELEDİYESİ

Dikili kadın dayanışma mantı günleri


Kadın Dayanışma Derneği Merkezinde mantı üreterek aile ekonomilerine katkıda bulunuyor. Sipariş vermek isteyenler 671 7422’den veya Bademli yolu üzerindeki merkezlerinden edinebilirler.

Dikili Festivali'nin ardından


Dikili Barış, Demokrasi ve Emek Şenliklerinin ardından katılan konuklar anı defterine düşüncelerini yazdılar...

Devamı Başlık/Detay Tıklayınız ...

FESTİVAL ANI DEFTERİ


“Dikili Belediyesince düzenlenen, barış, demokrasi ve emek şenlikleri Türkiye için, Dünya için kalıcı izler bırakıyor. Emeğin sorunlarını özgürce ifade etmemiz açısından önemli bir platform olarak görüyor, Barış, demokrasi, emek mücadelesinde öncülük eden Belediye Başkanı Sayın Osman Özgüven ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.” 24.08.2007

Süleyman Çelebi - DİSK Genel Başkanı


“Dikili Belediyesi yıllardır barışın, özgürlüğün, emeğin sesini duyurmak için festival düzeliyor.

her şeyin piyasanın kar hırsına teslim edildiği günümüzde saygıdeğer bir çabayı destekliyor, kutluyorum.” 24.08.2007

İsmail.H Tombul - KESK Genel Başkanı


“Dikili Belediyesi’nin her yıl düzenlediği bu festival tüm belediyeler için örnek teşkil etmelidir. Çünkü, emeğe saygılı olan, demokrasinin gelişimine fikri katkı sağlayan bu festival bu nitelikleriyle öncü bir rolü üstlenmiş durumda ve bu rolünü yıllardır sürdürmektedir.” 24.08.2007

Doç. Dr. Aziz Konukman - Türk-İş Araştırma Müdürü


“Dikili barış, demokrasi ve emek şenlikleri fikir ve kültür yaşamına katkıda bulunduğu gibi genel olarak barış ve özgürlük mücadelesine de katkıda bulunuyor. Sağ olasın Osman Özgüven, Sağ olasın Dikili halkı…” 24.08.2007

Mustafa Paçal – Hak-İş adına


“Sayın Dikili Belediyesi personelinin tümüne demokrasi ve barış arayışını lafta bırakmayıp bunun için çaba harcadıkları için çok teşekkür ederim. Yaşamınız ve çalışmalarınızda başarılar dilerim.”

Zekai Tanyar – Türkiye Protestan Kilisesi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı


“Dikili Belediyesine ve çalışanlarına anlamlı faaliyet ve çalışmalarında başarılar diler. Gelecekte daha güzel günlere birlikte ulaşmak dileğiyle…” 25.08.2007

Adem Gülmek – Dikili Müftüsü


“Bir Filozof der ki: “ok atacağın zaman güneşi hedefle, isabet etmezse bile yıldızlara düşer.”

Sayın Belediye Başkanı Osman Özgüven böyle büyük bir projenin temelini atmıştır. Bir gün mutlaka hedefine ulaşacaktır. Başarılar dilerim.” 25.08.2007

Doç.Dr.Niyazi Kahveci - İlahiyatçı




“Sosyal bir hukuk devleti özlemi içerisinde mücadele ediyoruz. Buna yıllardır katkı sundunuz. Sayın Başkan Osman özgüven ve emeği geçen tüm çalışanları kutluyor her zaman bu mücadele de yanınızda olacağımı bilmenizi istiyorum. Saygılarımla.”

Selahattin Özel- Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı


“Bir arada yaşayabilmeye Dikili’nin katkısını duydum. Bugün canlı konuğu oldum.

Aklınıza, cesaretinize, inancınıza alkış tutuyorum.” 25.08.2007

Aydın Engin – Gazeteci Yazar


12 Eylül’ün karanlığına karşı ilk çoban ateşinin yakıldığı Dikili’ye 21 yıl sonra nice çoban ateşleri dileğiyle… Merhaba!”

Celal Başlangıç – Gazeteci Yazar


“Dikili’ye bu ilk gelişimdi. Doğrusu çok memnun oldum. Dikili’yi çok sevdim. Başkanın Festival broşüründe ortaya koyduğu demokrat anlayışı çok önemli buldum. Festival dolayısıyla kısa süreliğine de gelmiş olmam çok mutlu etti beni.

Dikili’ye daha çok gelmek dileğiyle ayrılıyorum.” 25.08.2007

Mehmet Metiner – Gazeteci Yazar


“Dikili barışın, demokrasinin, aydınlığın sesi, soluğu olsun, bizim de bu çorbada katkımız bulunsun.” 26.08.2007

Ufuk Uras – ÖDP Milletvekili


“Dikili barış, demokrasi ve emek festivalini düzenleyen tüm arkadaşlara şükranlarımızı sunuyorum. Katıldığım için mutluluk duydum. Başarılarınızın devamını diliyorum.” 26.08.2007

Burhan Şenatalar – Bilgi Üniversitesi


“Dikili şenlikleri ülkemizin yüz akıdır. Osman bey ve arkadaşlarını kutluyor, devamınızı diliyorum.” 26.08.2007

Hakkı Ülkü – 22.Dönem CHP Milletvekili

DİKİLİ'DE TOPLU SÜNNET


Dikili Belediyesi “Toplu Sünnet Şöleni” yaptı. 8 Eylül Cumartesi günü şenlik şeklinde başlayan sünnet törenine halk büyük ilgi gösterdi. Saat 17.00’de başlayan sünnet töreni geç saatlere kadar sürdü

TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ

Dikili Belediyesi “Toplu Sünnet Şöleni” yaptı. 8 Eylül Cumartesi günü şenlik şeklinde başlayan sünnet törenine halk büyük ilgi gösterdi. Saat 17.00’de başlayan sünnet töreni geç saatlere kadar sürdü.

20 ailenin katılımıyla başlayan sünnet töreni çocukların aileleriyle birlikte fotoğraf çekimiyle başladı. Daha sonra lunaparkta doyasıya eğlenen çocuklar faytonlarla konvoy halinde dolaştılar. Atatürk Meydanında geç saatlere kadar süren şölen Utku organizasyon palyoçaları ile daha da renklendi. Pasta merasimi ve Kına töreni de geceye renk kattı. Sünnet Pazar günü Dikili Belediyesi Sağlık Merkezinde kesim ile sona erdi.

Dikili Barış şehri


Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven “KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı ilçemizde konuk ettik. Onun barış adına yaptığı mücadeleyi dinledik. Dikili bir barış şehri, demokrasi ve özgürlüklerin mücadelesinin yapıldığı bir şehir.
Kaynak: Zeytin Sanat Organizasyon

Devamı Başlık/Detay Tıklayınız ...

BARIŞSEVER DİKİLİ’DEN KIBRIS’TA BARIŞA DESTEK

*HAFTASONUNU DİKİLİ’DE GEÇİREN KKTC CUMHURBAŞKANI TALAT “BARIŞ ŞEHRİ”NDEN MORALLE UĞURLANDI

*1 EYLÜL’DE DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MESAJINI ADI BARIŞLA ÖZDEŞLEŞMİŞ DİKİLİ’DEN VEREN TALAT DİKİLİ HALKI’NA BARIŞA DESTEĞİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

* BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ÖZGÜVEN “DİKİLİ BİR BARIŞ KENTİ, DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLERİN MÜCADELESİNİN YAPILDIĞI BİR ŞEHİR’DİR ” VURGUSUNU YAPTI

DİKİLİ – 05.08.2007 31 Ağustos Cuma günü Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in daveti üzerine Dikili’ye gelen KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Dikili gezisi 03 Eylül Pazartesi günü sona erdi. Talat Dikili’den sevgi gösterileriyle ve müzakereler öncesi moralle uğurlandı.


Konuk Cumhurbaşkanı Pazartesi günü saat 11:00’de Foça’ya da kısa bir ziyarette bulundu. Talat’ı ilçeye gelişinde Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve vatandaşlar karşıladı. Buradan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na hareket eden Cumhurbaşkanı Talat İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Güney Deniz Saha Komutanı, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven tarafından uğurlandı.


Cumhurbaşkanı Talat havalimanında yaptığı açıklamada Dikili gezisinden memnuniyetini dile getirdi. Talat “Dikili’de gördüğüm ilgi ve destek için tüm Dikilililer’e teşekkür ediyorum. Beni çok sıcak karşıladınız. 5 Eylül Çarşamba günü sayın Papadopulos ile gerçekleştireceğim görüşme öncesi barış adına beni bir kez daha yüreklendirdiniz, umutlandırdınız” dedi. Cumhurbaşkanı Talat Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’i de barış adına yaptığı mücadeleden dolayı tebrik etti.


*ÖZGÜVEN: “DİKİLİ BARIŞ ŞEHRİ”


Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven “KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı ilçemizde konuk ettik. Onun barış adına yaptığı mücadeleyi dinledik. Dikili bir barış şehri, demokrasi ve özgürlüklerin mücadelesinin yapıldığı bir şehir. Bu doğrultuda 5 Eylül Çarşamba günü bizler için çok önemli. Barış adına çok önemli. Çünkü sayın Cumhurbaşkanı Talat o gün Tasos Papadopulos'la bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Talat oraya barış için gidiyor. İyi niyetle gidiyor. Umarım Sayın Tasos Papadopulos da aynı iyi niyetle ve barış içinde bir yaklaşım sergiler, Kıbrıs’ta barış sağlanır” dedi.


Özgüven Rum tarafının da barış adına harekete geçmesi gerektiğini kastederek şöyle konuştu: “Sadece Sayın Talat’ın çabaları, barış haykırışları ve iyi niyeti yetmiyor. Rum tarafının da barış adına katkıda bulunması gerekiyor. Burada barışa olan katkılar tüm Dünya barışına olan katkı olarak anılacaktır. Bizler Dikilililer olarak dünya barışı adına katkı koymaya ve üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Alıntı:Dikili belediyesi