Saturday, September 15, 2007

Dikili Barış şehri


Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven “KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı ilçemizde konuk ettik. Onun barış adına yaptığı mücadeleyi dinledik. Dikili bir barış şehri, demokrasi ve özgürlüklerin mücadelesinin yapıldığı bir şehir.
Kaynak: Zeytin Sanat Organizasyon

Devamı Başlık/Detay Tıklayınız ...

BARIŞSEVER DİKİLİ’DEN KIBRIS’TA BARIŞA DESTEK

*HAFTASONUNU DİKİLİ’DE GEÇİREN KKTC CUMHURBAŞKANI TALAT “BARIŞ ŞEHRİ”NDEN MORALLE UĞURLANDI

*1 EYLÜL’DE DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MESAJINI ADI BARIŞLA ÖZDEŞLEŞMİŞ DİKİLİ’DEN VEREN TALAT DİKİLİ HALKI’NA BARIŞA DESTEĞİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

* BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ÖZGÜVEN “DİKİLİ BİR BARIŞ KENTİ, DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLERİN MÜCADELESİNİN YAPILDIĞI BİR ŞEHİR’DİR ” VURGUSUNU YAPTI

DİKİLİ – 05.08.2007 31 Ağustos Cuma günü Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in daveti üzerine Dikili’ye gelen KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Dikili gezisi 03 Eylül Pazartesi günü sona erdi. Talat Dikili’den sevgi gösterileriyle ve müzakereler öncesi moralle uğurlandı.


Konuk Cumhurbaşkanı Pazartesi günü saat 11:00’de Foça’ya da kısa bir ziyarette bulundu. Talat’ı ilçeye gelişinde Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve vatandaşlar karşıladı. Buradan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na hareket eden Cumhurbaşkanı Talat İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Güney Deniz Saha Komutanı, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven tarafından uğurlandı.


Cumhurbaşkanı Talat havalimanında yaptığı açıklamada Dikili gezisinden memnuniyetini dile getirdi. Talat “Dikili’de gördüğüm ilgi ve destek için tüm Dikilililer’e teşekkür ediyorum. Beni çok sıcak karşıladınız. 5 Eylül Çarşamba günü sayın Papadopulos ile gerçekleştireceğim görüşme öncesi barış adına beni bir kez daha yüreklendirdiniz, umutlandırdınız” dedi. Cumhurbaşkanı Talat Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’i de barış adına yaptığı mücadeleden dolayı tebrik etti.


*ÖZGÜVEN: “DİKİLİ BARIŞ ŞEHRİ”


Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven “KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı ilçemizde konuk ettik. Onun barış adına yaptığı mücadeleyi dinledik. Dikili bir barış şehri, demokrasi ve özgürlüklerin mücadelesinin yapıldığı bir şehir. Bu doğrultuda 5 Eylül Çarşamba günü bizler için çok önemli. Barış adına çok önemli. Çünkü sayın Cumhurbaşkanı Talat o gün Tasos Papadopulos'la bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Talat oraya barış için gidiyor. İyi niyetle gidiyor. Umarım Sayın Tasos Papadopulos da aynı iyi niyetle ve barış içinde bir yaklaşım sergiler, Kıbrıs’ta barış sağlanır” dedi.


Özgüven Rum tarafının da barış adına harekete geçmesi gerektiğini kastederek şöyle konuştu: “Sadece Sayın Talat’ın çabaları, barış haykırışları ve iyi niyeti yetmiyor. Rum tarafının da barış adına katkıda bulunması gerekiyor. Burada barışa olan katkılar tüm Dünya barışına olan katkı olarak anılacaktır. Bizler Dikilililer olarak dünya barışı adına katkı koymaya ve üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Alıntı:Dikili belediyesi

No comments: