Thursday, March 12, 2015

Erol Büyükburç hayatını kaybetti

Erol Büyükburç hayatını kaybetti


Erol Büyükburç hayatını kaybetti

Sanatçı Erol Büyükburç İstanbul Etiler'deki evinde ölü bulundu. Polis sanatçının evinde olay yeri incelemesine başladı.

Erol Büyükburç Etiler'deki evinde ölü bulundu! 22 Mart 1936 doğumlu olan Büyükburç 79 yaşındaydı...

.

Cemevlerinin ibadethane sayılması


Dikili Belediye Meclisi’nden 'Cemevi' kararı
Dikili Belediye Meclisi’nde “Cemevlerinin ibadethane sayılması ve belediye olanaklarından diğer ibadethaneler gibi yararlanmasını” içeren CHP’li üyelerin önerisi, AKP’li üyelerin çekimser oyuna karşılık CHP’li ve MHP’li üyelerin oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

AKP’li Üyelerin Çekimser Oyuna Karşılık Oy Çokluğuyla Kabul Edildi

Dikili Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısında CHP’li meclis üyeleri Evren Evrenosoğlu, Nazire Kösten, Çiğdem Elibol, Sunay Yarar, Engin Özkan, Murat Durak, Gazi Akıncı, Hüsniye Yıldırım ve Ahmet Canseven vermiş oldukları önergeyle, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, inançlara ve ibadete saygı kapsamında, cemevlerinin ibadethane olmasına yönelik aldığı kararı meclis gündemine taşıdı. CHP’li Meclis üyelerince meclis gündemine getirilen, Dikili İlçesi sınırlarında bulunan cemevlerine resmi ibadethane statüsünün verilmesi ve bu mekanların resmi ibadet yerleri olarak kabulünü talep eden önerge, Dikili Belediye Meclisi’nde AKP’li üyelerin çekimser oyuna karşılık CHP’li ve MHP’li üyelerin oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

“Dikili Belediyesi Her İnanca Eşit Mesafededir”

Dikili Belediye Meclisi’nin almış olduğu Cemevlerinin ibadethane sayılması ve belediye olanaklarından diğer ibadethaneler gibi yararlanmasına yönelik kararı değerlendiren Belediye Başkanı Mustafa Tosun, kararı meclis gündemine getiren ve destek veren Belediye meclis üyelerine teşekkür etti ve “Biz göreve geldiğimizde Dikili sevginin ilçesi olacak demiştik. Bugünde meclis üyesi arkadaşlarımız yürüdüğümüz yolda sevginin ışığının daha da güçlenmesi için önemli bir önerge verip kabul edilmesine yoldaş oldular. Kendilerine gönülden teşekkür ederim. İfade etmek isterim ki, görev yaptığımız 11 aya yaklaşan süreçte Dikili'de dil, din, ırk, renk gözetmeksizin bütün hemşehrilerimin yanında, hepsine eşit yakınlıkta olduk. Bundan sonra da tüm hemşehrilerimizi aynı sevgi ve inançla kucaklayacağız. Sevginin hep kazanması, din, dil, ırk, kültür ve mezhep ayrılıklarına dur demek ve de Dikili halkının inanç özgürlüğüne duyduğu saygının ifadesini dosta düşmana göstermek için alınan bu kararın herkese örnek olmasını diliyorum” dedi

DİKİLİ SPOR RAKİP TANIMIYOR !

2. Amatör Küme 1. Grup'ta şampiyonluk parolasıyla sezona merhaba diyen ve çıktığı maçlarda rakiplerine ezici bir üstünlük sağlayan Dikili Belediye Spor, hedefe emin adımlarla yürüyor.

"Hoşgörü Mesajı"
İzmir 2. Amatör Küme 1. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Dikili Belediyespor, Çandarlı Stadı'nda konuk ettiği rakip Menemen Maltepespor'u 3-2 yenerek dördüncü maçını da kazanmış oldu. Aldığı galibiyetle 12 puanla liderliğini sürdüren Dikili Belediyespor'un taraftarları geçtiğimiz günlerde hayatlarını kaybeden Özgecan Arslan ve Fırat Çakıroğlu'nu da unutmadı. Açtıklarını pankartla attıkları sloganlarla iki ismi anan Dikilili taraftarlar hoşgörü mesajı verdiler. Zaman zaman coşkunun zaman zamanda duygusallığın yaşandığı maçta Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da maçı taraftarlar ile birlikte izledi.
Maçın Özeti:
Maçın 30. dakikasında konuk ekip Menemen Maltepespor, Sinan'ın attığı golle deplasmanda 1-0 öne geçerek ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. 55. dakikada Ahmet Turgut'la önce beraberliği sağlayan Dikili Belediyespor, ardından 80. dakikada Uğur'un attığı golle öne geçmesini bildi. Dakikalar 89'u gösterirken konuk Menemen Maltepespor'lu Eray skoru 2-2'ye getirdi. Oldukça heyecana sahne olan uzatma dakikalarında sahneye çıkan Dikili Belediyespor Ahmet Çevik, bitime saniyeler kala 90+3'te attığı golle maçın 3-2 Dikili Belediye Spor'un üstünlüğüyle bitmesini sağladı.

Wednesday, March 11, 2015

DİKİLİ GEZİ SANIKLARINA BERAAT !


İZMİR'in Dikili İlçesi'nde düzenlenen Gezi eylemine katıldıkları gerekçesiyle haklarında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 31 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Sanıkların 28'ine beraat kararı verilirken, 3 sanık için her birine, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'hakaret ettikleri' gerekçesiyle 9 bin 700'er lira para cezası verildi.
Dikili'de 1 Haziran 2013 tarihindeki Gezi eylemi nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katıldıkları gerekçesiyle 31 kişi hakkında, "Gösteri ve Yürüşleri Kanunu'na Muhalefet" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dikili Asliye Ceza Mahkemesi'nde altıncı celsesi dün görülen davanın karar duruşmasına; aralarında Dikili Belediye eski Başkanı Osman Özgüven, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, dönemin Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Dikili Şube Başkanı Ahmet Tutan, dönemin Eğitim-Sen Dikili Şube Sözcüsü Bekir Argun'un da aralarında bulunduğu 12 sanık ile sanık vekili avukatlar Soner Akgül, Hasan Altıparmak ve Nedim Değirmenci katıldı. Avukatlar önceki savunmalarını tekrar ederken, sanıklar birer birer söz alarak beraatlarını talep etti.

"ÖZGECAN İÇİN YÜRÜYEMEDİM"

Sanıklardan söz alan Sinan Demirdöven, "Geçtiğimiz günlerde Özgecan Aslan adlı kız kardeşimize yapılan canilik hepimizi derinden yaraladı. Özgecan'a yapılanlar meydanlarda barışçıl şekilde protesto edildi. Ben bu davanın etkisiyle bu barışçıl protesto gösterilerine dahi katılamadım. Özgecan için yürüyemedim" dedi.

KARAR AÇIKLANDI

Ardından kararını açıklayan mahkeme 28 sanığa beraat verdi. Sanıklardan Çağdaş İkiz, Sinan Demirdöven ve Deniz Öztürk'e dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri gerekçesiyle üç sanığın her birine 9 bin 700'er lira adli para cezası ile cezalandırılmasına ve 24 ay eşit taksitler halinde ödenmesine karar verdi.

CEZALARI BİRLİKTE ÖDENECEK

Duruşma sonrası basın açıklamasında konuşan Dikili'nin eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, "Dikili'de de vatandaşlar demokratik haklarını kullanarak barışçıl bir şekilde basın açıklamasında bulunmuşlardır. Basın açıklaması ve barışçıl gösteri yapmak demokratik bir haktır. Bugün üç kardeşimiz şimdi Cumhurbaşkanı olan vatandaşa gezi protestoları eylemlerinde hakaret ettiği gerekçesiyle 10'ar bin lira para cezası aldı. Orada binlerce kişi yürüdü. Cezayı neye dayanarak verdiler bilmiyorum. Bu konuda bilirkişi tayin edilseydi, o çocukların hakaret ettiklerini binlerce kişi arasından seçerek raporlayabilirler miydi? O çocukların mağdur olmasına asla izin vermeyeceğiz. Kampanya başlatıp cezalarını hep birlikte ödeyeceğiz" diye konuştu.

Dikili’de çarpık kentleşmeye son !

Dikili’de çarpık kentleşmeye geçit yok

Dikili’de çarpık kentleşmeye geçit yok
Dikili Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren mimar, müteahhit ve mühendislere yönelik bir toplantı düzenledi.
Dikili Kültürevi'nde gerçekleştirilen toplantıda Dikili Belediyesi yetkilileri ile Dikilili mimar, müteahhit ve mühendisler, “Gelişen ve Değişen Dikili” hedefinde uzlaşırken, güç birliğinde süreklilik kararı alındı.

Tarihi İşbirliği

Dikili Belediyesi Yapı Kontrol Müdür Vekili Buğra Akın, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Derya Emiroğlu, İnşaat Mühendisi Ebru Çelik Kaval, Şehir Plancısı Ceylan Işık, İnşaat Teknikeri Yelda Soydemir ve İnşaat Mühendisleri Odası Dikili Temsilcisi Azam Ziya Güç, Dikili ilçesinde faaliyet gösteren mimar, müteahhit ve mühendisler ile bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi, 6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile mahalle sıfatına dönmüş yerler üzerindeki yapıların ruhsatlandırılması, imar mevzuatındaki düzenlemeler ve inşaatlardaki iş güvenliği ile alınacak tedbirler masaya yatırılırken sorunların önüne geçilmesi için uygulanacak prosedür hakkında Dikili Belediyesi yetkilileri bilgiler verildi.

“Bu İşbirliği Başarıyı Getirecek”

Toplantıda konuşan Dikili Belediyesi Yapı Kontrol Müdür Vekili Buğra Akın, “İlçemizde faaliyet gösteren mimar, müteahhit ve mühendislere arkadaşlarımızla “Gelişen ve Değişen Dikili” hedefiyle bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda hem sorunları hem de mevzuat değişikliklerini masaya yatırdık. Mimar, müteahhit ve mühendislerimize 6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsüne geçen yerlerdeki yapıların ruhsatlandırılması ve yapılar inşaat aşamasında iken yapılması gereken işlemler ile iş güvenliği ve yapı kontrol, denetim konusunda alınması gereken tedbirler hakkında bilgiler vererek onların daha duyarlı davranmalarını talep ettik. Çünkü sorunların aşılması, kaçak yapılaşmanın ortadan kaldırılması ve ilçemizin daha yaşanılır bir hale gelmesi için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bunda da başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi.

Yoğun Katılım

Konuşmaların ardından yoğun katılımın gerçekleştiği toplantı soru cevap şeklinde devam etti. Belediye yetkilileri toplantının son bölümünde mimar, müteahhit ve mühendislere çağrıda bulunarak belediyeye yapılacak olan ruhsatlandırma müracaatlarında projelerin ve evrakların eksiksiz olması halinde işlemlerin daha verimli ve seri işleyeceğine vurgu yaptı. Katılımcılarda gerçekleştirilen toplantıdan dolayı başta Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun olmak üzere emeği geçen belediye çalışanlarına teşekkür etti.

“Çocuklarımıza Daha Yaşanılabilir Bir Dikili Bırakacağız”

Dikili Belediyesi öncülüğünde mimar, müteahhit ve mühendislerle gerçekleştirilen toplantıya ilişkin görüşlerini dile getiren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da “Dikili’mizin gelişerek güzelleşmesi ortak amacımızdır. Bu amaç doğrultusunda inşaat sektöründe faaliyet gösteren mimar, müteahhit ve mühendislerimizle işbirliği yaparak ilçemizde denizimizi koruyan, çevreye duyarlı, ekolojik dengeyi bozmayan, doğal yapıyı koruyan, insana, doğaya, dünyaya saygılı, ruhsatlı ve depreme dayanıklı yapıların inşa edilmesini amaçlıyoruz. Çünkü biz çocuklarımıza daha yaşanabilir, sağlam, planlı, doğası, denizi, yeşili korunmuş ve daha güvenli bir Dikili bırakmak istiyoruz. Bunu da belediyemizle, mimarıyla, müteahhitiyle, mühendisiyle hep birlikte yapacağız” dedi.

Dikili de kadın hakları üzerine yürüyüş

Dikili Belediyesi’nin Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikler, Özgecan Aslan'a adandı.

Dikili Belediyesi’nin Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikler, geçtiğimiz ay Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan başta olmak üzere katledilen, işkence ve toplumsal baskı gören tüm kadınlara ithaf edildi.

“Kadın Şiddet Son Bulsun”
İlçede gerçekleştirilen etkinler sabah saatlerinde kadınların Dikili Belediyesi’nin organizasyonuyla kahvaltıda buluşmasıyla başladı. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un eşi Nazan Tosun’un konuğu olan kadınlar dayanışma içerisinde kahvaltılarını gerçekleştirdi. Kahvaltının ardından Bülent Ecevit Meydanı’ndan Atatürk Meydanı’na şiddetin son bulması ve eşitliğin sağlanması içerikli sloganlar atarak ve düdükler çalarak yapılan yürüyüşe geçen kadınlar Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli’ne karanfiller bıraktı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapıldığı, şiirlerin okunduğu etkinlik Dikili Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri ve müzikler eşliğinde devam etti. Etkinliklerin gündüz bölümü Nazik Işık’ın konuşmacı olduğu, Belediye Kültür Evinde gerçekleştirilen "Kadına Şiddet" konulu konferansla son buldu.

'Özgecan'ı Unutmayacağız, Unutturmayacağız'
Etkinliklerin akşam bölümünde Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve yüzlerce kadının katıldığı programda Dikili Belediyesi Atarneus Tiyatrosu üyeleri, 'kadınların yaşadığı baskı ve şiddet' temalı tiyatro gösterisi sergiledi. Yönetmenliğini Damla Ekeke’nin yaptığı ve oyuncular Saner Kutan Ata, Aleyna Coşkun, Şive İlayda Yıldırım, Sanem Su Yıldırım, Doğus Ayrık, Yekta Öcal, Cenk Taçalan, Nazire Uzal, Merve Yüktaş, Bena Işık Tut ve Nevra Boztürk’ün sahne aldığı "Sessiz Kalan Çığlıklar” isimli oyun izleyicilerle buluştu. Aile içi şiddet ve baskı ile toplumsal baskıyı yaşayan kadınların yaşadıklarının canlandırıldığı oyun izleyenler tarafından büyük ilgi gördü. Oyunun sonunda hunharca öldürülen Özgecan Aslan başta olmak üzere cinayete kurban giden tüm kadınlar anıldı. Tiyatrocuların 'Özgecan'ı unutmayacağız, unutturmayacağız' mesajı izleyenler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

“Cumhuriyetimizin Kadınlarına Gülmek Yakışır”
Törenin sonunda katılımcılara ve kadınlara çiçek takdim eden Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun yaptığı konuşmasında, “Kadınlarımızı cinsel, fiziksel ve insanlık dışı saldırılara maruz bırakanlar ile bunlara susan ve göz yumanlarla aynı dünyada yaşamaktan mutsuzuz. Bilinsin ki, biz hep kadınlarımızı, annemiz gibi, kızlarımız gibi, kardeşlerimiz gibi, canımız gibi seviyoruz. Ve biliyoruz ki, bu dünyayı, ülkemizi ve cumhuriyetimizi hep güzel kılan kadınlarımızdır. Bu karanlık günler elbet aydınlanacak. Kadınlarımıza karşı reva görülen şiddeti, cinsel saldırıları, eşitsizliği ve adaletsizliği bitireceğiz. Kararlıyız, azimliyiz. Çünkü Cumhuriyetimizin kadınlarına gülmek yakışır. Mutluluk yakışır. Tüm Cumhuriyet Kadınlarının Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Yürekten Kutluyorum’ görüşlerini dile getirdi. Tiyatro Eğitmeni ve Yönetmen Damla Ekeke ise böyle anlamlı bir günde Dikilili sanatseverlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, sanata katkılarından dolayı önce Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’a ardından da sanat grubunda yer alan oyuncuların ailelerine teşekkür etti.

DİKİLİDE YANGIN!

İzmir'in Dikili İlçesi'nde, beş katlı bir binanın zemin katındaki, mobilya mağazasına ait depoda, ilk belirlemelere göre elektrik kontağından yangın çıktı.

İzmir'in Dikili İlçesi'nde, beş katlı bir binanın zemin katındaki, mobilya mağazasına ait depoda, ilk belirlemelere göre elektrik kontağından yangın çıktı. Çalışmalar sırasında deponun sahibi olduğu sanılan bazı kişiler ile vatandaşlar, uyarılara rağmen içeri girerek ellerine geçirdikleri eşyaları dışarı çıkardı.İtfaiye ekiplerince söndürülen yangında maddi hasar oluştu.
İsmetpaşa Mahallesi 52 Sokak'taki beş katlı Salih Topuz Apartmanı'nın zemininde yer alan, bir mobilya mağazasına ait depoda, bu gece, ilk belirlenmelere göre elektrik kontağından yangın çıktı. Depodan yükselen dumanları gören mahalle sakinleri, itfaiye vepolis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına başladı. Bazı mahalle sakinleri, itfaiye ekiplerine yardımcı oldu. Apartmanın birinci katında dumanlar nedeniyle mahsur kalan bir erkek, vatandaşların da yardımıyla balkona dayanan merdivenle tahliye edildi. Çalışmalar sırasında deponun sahibi olduğu sanılan kişiler ile bazı vatandaşlar, uyarılara rağmen içeri girerek ellerine geçirdikleri eşyaları dışarı çıkardı. İtfaiye yangını söndürürken, depodaki başta yatak olmak üzere birçok mobilya eşyası zarar gördü. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.
Söndürme çalışmalarına destek olan Mesut Umay, "Burası bir mobilya mağazası tarafından depo olarak kullanılıyordu. Çok sayıda yatağın yandığını gördük. Biz arkadaşlarımızla birlikte ekiplere yardımcı olmaya çalıştık. Bu arada apartmanın birinci katında mahsur kalan bir vatandaşın çıkarılmasını sağladık" dedi.